Tango Libre

A tangóról szabadon

Óriási testtel is lehet fantasztikusan tangózni

Táncolni minden életkorban érdemes és el el lehet bármikor kezdeni. Sokan nem mernek belevágni, ilyen-olyan indokokra hivatkozva, hogy "falábú vagyok", "félénk vagyok", "kövér vagyok"  stb. Nos, a tánc, ahogyan a tangó is, mindenkié, következzen egy bizonyíték arra, hogy a túlsúly nem lehet akadály.
aoniken2.jpg


A világ egyik leghíresebb tangós - kalapos koreográfiája

Ha láttad valaha is a Tango Pasion showt, akkor ismerheted a belőle a kalapos koreográfiát. A produkció bejárta az egész világot és számos tangó táncost is megihletett. A több mint 20 éves koreográfiából készült videó már 5 millió megtekintés fölött jár.



A hölgyet, aki a videón táncol úgy hívják, hogy Alejandra Mantiñan, egy népszerű tangó táncosnő. Ő zsűrizett tavaly a  Pelando Variacion "kegyetlen" tangóversenyen. Az egész világ a csodájára járt, amikor elkezdett táncolni és tanítani egy nála egy fejjel alacsonyabb és "teljesen más testfelépítésű" táncossal, Aoniken Quirogával.

Tangó Vals Milonga

Mielőtt megnézünk pár elképesztő videót róluk, érdemes tudnunk az argentin tangóról, hogy zeneileg három stílust különböztetünk meg

  • a tangó, amelyet sokszor hallhattunk már,
  • vals, amely ütem szempontjából olyan mint a bécsi keringő,
  • és a milonga, amely egy gyors pörgős, vidám játékos zene.

A három stílus közül a milonga a leggyorsabb. Ilyen a a fentebb látható kalapos koreográfia és ilyen lesz az első két videó Aonikennel.

Aonike és a milonga

Csapjunk is bele a közepébe. Nézzük meg, hogyan táncolja Aonike a leggyorsabb tangós műfajt, a milongát. 

Az első milonga videó:

 A második milonga videó:

Aonike és a rock n roll

Nehogy azt higyjük, hogy a Aonike csak a tangóban jó. Már a védjegyévé vált, hogy, amikor fellépése van egy fesztiválon, eltáncol egy rock n' rollt is.

Azóta Aonike és Alejandra már külön utakon jár, és az utóbbi időben a címlapfotón található Noelia Barsival táncol.



Amikor megláttam őt tangózni, nem hittem el, hogy ez létezhet. Ugye, te is meglepődtél?


A szerző Endre, a Tango Libre Budapest tanára,
tangó táncos és oktató

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tangolibre.blog.hu/api/trackback/id/tr214588708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása