Tango Libre

A tangóról szabadon

744 páros, 36 országból versenyez a 2019-es argentin tangó világbajnokságon, köztük van Magyarország is

img_20190810_162800.jpg

Azt olvasom a Clarín nevű argentin újságban, hogy egy 11 évvel ezelőtti tangó bajnok újra elindul a tangó világbajnokságon. "Nagyszerű" - az első gondolat, ami eszembe jut, olyasvalaki ellen kell versenyeznünk, aki egyébként zsűritag volt tangó versenyeken.

De azért jólesően olvasom a cikkben, hogy megemlítik Magyarországot is. Íme a vonatkozó részlet:

" Organizado por el Ministerio de Cultura, empieza este jueves en la Usina del Arte. La cifra para este año es récord: se anotaron 744 parejas de 36 países, cinco más que el año pasado. Los puntos de origen van desde la Argentina, pasando por Corea del Sur, Grecia, Hong Kong, Hungría e Irlanda, hasta Uzbekistán, Malasia y Filipinas, entre otros. " Forrás: clarin.com 

Aki az egész cikket szeretné elolvasni(spanyolul):

https://www.clarin.com/ciudades/mundial-tango-historia-campeon-quiere-repetir-titulo-gano-hace-11-anos_0_rcJG-68w5.html

Tehát igen, részt veszünk a világbajnokságon, mi vagyunk Serbán Andrea és Szeghalmi Endre, a 405. számú páros. Csütörtök este még milongát szerveztünk Budapesten, szombat reggel megerkeztünk Buenos Airesbe és hétfőn kezdődik a világbajnokság két selejtezővel. Háztól házig, azaz Budapesttől Buenos Airesig 30 órán keresztül utaztunk, két átszállással Amszterdamban és Atlantában, és egy órával a megérkezés után már indultunk is regisztrálni a versenyre. Ez az oka, hogy a borítókép nem a legjobb formánkban készült.

Találkoztunk egy szimpatikus magyar párossal az atlantai Argentínába tartó gépen és azon tanakodtunk, mit keresnek Buenos Airesben télen magyarok. Biztos nem tangóznak, mert ha tancolnának, akkor ismernénk egymást. De akkor mégis, miért jöttek ide télen? A titokra hamar fény derült, tangóznak, de Bostonban élnek. :) 

Buenos Aires egyébként egyébként megint drágult, egy amerikai dollárért 44,20 argentin pesót adnak a reptéren. De azért semmit nem veszített számunkra a varázsából, ráadásul választási hangulatban ég az ország. Nagyon okos döntés, hogy a választások miatt nem lehet alkoholt kapni előző este nyolctól egészen a választás napján este kilenc óráig.

Ma gyakorlás, asado délután barátokkal, utána gyakorlás tovább és este milonga :) 

Köszönjük a támogatást mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy itt lehetünk a világbajnokságon. Folyt. köv.

A szerző Szeghalmi Endre a Tango Libre Budapest oktatója. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tangolibre.blog.hu/api/trackback/id/tr6815004922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása