Tango Libre

A tangóról szabadon

Ismerd meg a tangó zenét! 10 zenekar, 20 énekes és 40 tangó

antonio_banderas_tanog.jpgAmennyiben szeretnél megismerkedni a klasszikus tangó zenével, egy tangó dj, Gyenis Balázs készített egy remek kis gyűjteményt a legjobbakból: 10 zenekar, 20 énekes, 40 tangó címmel.

Aki nem ismerné Balázst, ő az a magyar tangó dj, akinek köszönhető a világ leghallgatottabb tangó rádiója, a világ legtöbbet letöltött tangós podcastja és a világ legnézettebb tangós flashmobja. A flasmobos videót érdemes megnézni, amely már több mint 11 millió(!) megtekintésnél tart.

A most következő összeállítás letölthető pdf formátumban, zseniális a megoldás, ugyanis, rá lehet klikkelni a zenekarra, énekesekre és több információt is meg lehet tudni róluk. Sajnos a zeneszámokra kattintva a videó nem érhető el jogi korlátozás miatt, pedig Balázs nagyon szépen megszerkesztette és megtalálható benne a dalszöveg is.

Kóstolóként kiválasztottam két zenekart a listáról, az egyik az örök klasszikus Carlos Di Sarli, akiről van egy érdekes cikk, hogy miért viselt mindig fekete szemüveget, a másik pedig Juan D'arienzo a ritmus királya. Az első négy szám lágyabb nyugodtabb, a következő négy pedig pörgősebb. :) Jó szórakozást!

Zenekar Carlos Di Sarli

Énekes: Alberto Podesta - zeneszám: Tú... el cielo y tú!

Énekes: Alberto Podesta - zeneszám: Vamos

Énekes: Roberto Rufino - zeneszám: Cascabelito

Énekes Roberto Rufino - zeneszám: Griseta

Zenekar: Juan D’Arienzo

Énekes: Alberto Echagüe - zeneszám: Pensalo bien

Énekes: Alberto Echagüe - zeneszám: Mandria

Énekes: Héctor Mauré - zeneszám: Dime mi amor

Énekes: Héctor Mauré - zeneszám: El olivo

A bejegyzés trackback címe:

https://tangolibre.blog.hu/api/trackback/id/tr5715174586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása