Tango Libre

A tangóról szabadon

A három legjobb tangó paródia

 

A tangó paródiák imádnivalóak, de sajnos kevés van belőlük. Annyira nehéz műfaj, hogy egy viccesnek szánt fellépés könnyen az előadók paródiájává válhat, de olyat is lehet látni, amikor egy komolynak tűnő show fordul át giccskomédiába. Éppen ezért össze is szedtük a legjobbakat. A lista szubjektív, de nagyon élvezhető.
tango-parody.jpg

Los Guardiola - El Choclo

Számunkra talán a legkedvesebb a Los Guardiola által előadott paródia. A művésznév mögött két táncos Marcelo Guardiola és Giorgia Marchiori található, akik a tangót felhasználva hoznak létre tangós előadásokat.
Ez a számuk a férfi és női civakodásnak a kiparodizálásáról, egymás felesleges táncra tanítgatásáról szól. Nagy sikerrel, már sokszor előadták már Buenos Airesben, sőt el is indultak ezzel a produkcióval a 2010-es tangó világbajnokságon is.

 Capussy & Flores - La Cumparsita

Ha tangó paródiáról van szó, akkor ők a legismertebbek, Capussi Eduardo és Flores Mariana, a a műfaj örök klasszikusai. A tangó himnuszát, a La Cumparsitát használták fel és sikerült is egy nagyon karakteres és egyedi fellépést alkotniuk.



Mariela Sametband & Guillermo Barrionuevo - El Cencerro

Frissek, életerősek, tettrekészek, kitűnő táncosok,  Mariela és Guillermo. Mariela, a videón szereplő "idős" hölgy a Tango de Pista 2018-as világbajnoki döntőben volt zsűritag. Íme a fellépésük 2017-ből.

Ugye zseniálisak?

A videókból is látható, mennyire nehéz színvonalas paródiát alkotni. Amennyiben látsz egy neked tetszőt, küldd el vagy tedd fel kommentben.

A címlapképen a Los Guardiola szerepel. A szerző Szeghalmi Endre a Tango Libre Budapest oktatója

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tangolibre.blog.hu/api/trackback/id/tr7614643268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása