Tango Libre

A tangóról szabadon

Az első milonga a COVID után Budapesten. Hogyan képzeled el? Jönnél-e?

szenasi_zsolt.jpgKözeleg az idő, hogy újra milongákra, praktikákra járhassunk Budapesten és az egész országban. A mai napig nem tudható, hogy mekkora lesz a változások mértéke. Minden megy a maga medrében és táncolunk majd ismerttel, ismeretlennel? Vagy semmi nem lesz már olyan, mint ami előtte volt?  A tangó egy közeltartásban táncolt tánc, éppen ezért, fokozott elővigyázatosságra van szükség. Arra próbálunk választ találni ebben a cikkben, hogy, hogyan folytatnánk a tangót és Te milyen feltételekkel mennél el egy milongára a COVID után.

Ma a Nagykörúton a Nyugati pályaudvar és az Oktogon között bicikliztem a külső sávban, az újdonsült biciklisávban. Mindeközben, az autós sávban akkora közlekedési dugó volt, mint egy átlagos szerdai napon. Jelzésértékű a nagy forgalom, ebből is úgy tűnik, hogy kezdünk visszatérni a hétköznapokhoz. Lassan, lassan, óvatosan, több fázisban kezdenek újraéledezni az országok. 

Sportrendezvények

Május 4-ike óta, megfelelő törvényi keretek között már megtarthatóak bizonyos sportrendezvények. És valóban, sok helyen már tartanak csoportos edzéseket is.

Íme az idevágó kormányzati rendelkezés. A fontos részek aláhúzva, bekarikázva.
sportinfo1.jpgsportinfo2.jpg
Például május 13-án és 15-én a Ferencváros felkészülési meccset játszik Zalaegerszeggel és Mezőkövesddel, amelyet az M4 csatorna is közvetít majd élőben.

Milongák a világban

A világ szinte összes tangós rendezvénye elmaradt az elmúlt hónapokban március közepe óta. Már lehet tudni, hogy nem lesz Európa bajnokság sem ebben az évben, illetve még nem tudunk a halasztásról. Rengeteget beszéltünk a tangós leállásról, szüneteltetésről, itt az ideje, hogy beszéljünk az indulásról is.

Ugyanis néhány országban, városban már kezdenek a milongák is éledezni. Azt tudom, hogy Buenos Airesben nem, ugyanis Csatai Luca az egyik imádnivaló táncosunk és djnk, most épp Buenos Airesben van.

De Taiwanon például már tudunk praktikáról, ami elindult. A Facebookon posztolt képekből ítélve még zenekar is volt.
para_dos_cipomarka.jpgforrás: FB Para Dos
https://www.facebook.com/ParaDosTango

Kíváncsiságból és milongaszervezői szemszögből is megnéztem, hogy néz ki náluk a milonga / pratika szabályozása. Ne felejtsük el Taiwan egy sziget, ami ott tengerentúl, nálunk egy ilyen szabályozás jelentheti az országhatárt / Európát stb:

Nézzük a taiwani táncest szabályzatá:

A globálisan elterjedt COVID-19 (más néven Wuhan pneumonia) tekintetében a résztvevők biztonsága és az esemény fenntarthatósága érdekében kérjük, kövesse az alábbi megelőző intézkedéseket:

1. Ha az elmúlt 14 napban volt az alábbi helyzet bármelyikében, kérjük, legalább 14 napig legyen önkéntes karanténban mielőtt részt venne a milongán vagy bármilyen más tangós eseményen.
▪️Tengerentúli utazás az elmúlt 14 napban
▪️Fizikai kapcsolattartás az elmúlt 14 napban a tengerentúli utazókkal
▪️Fizikai kapcsolatot kell tartani azokkal az emberekkel, akiket az elmúlt 14 napban karantén elvégzésére irányítottak.

2. A testhőmérsékletet (homlok) az ajtónál ellenőrzik. Ha a hőmérséklet meghaladja a 37,5 fokot, kérjen orvosi segítséget, maradjon otthon és pihenjen.

3. A recepción alkoholos fertőtlenítő minden résztvevő számára.

4. A milonga során viseljen maszkot.

Milongák Budapesten

Mi legyen nálunk? Ugyanis én már nagyon szeretnék tangóestre menni. A virtuális milongák az éhség csillapítására alkalmasak, a jóllakáshoz nem elegendőek. 

Úgyhogy feltenném a nagy kérdéseket, legalábbis azokat, amelyek motoszkálnak bennem. Neked erre mik a válaszaid?

1. Te jönnél milongára, praktikára? Beltérire? Szabadtérire? Ha igen, csak maszkban? Csak a saját pároddal/táncpartnereddel táncolnál, ha párban érkezel? Maszkosként táncolnál-maszk nélkülivel? És fordítva?

2. Tudsz olyan várost/városokat a világon, ahol már vannak milongák, praktikák, táncestek? Amennyiben igen, tudsz valamilyen érdekes és hasznos ötletről, szabályozásról, amit Budapesten is felhasználhatnánk?

3. Milyen rendszabályokat tartanál szükségesnek a bejegyzésben felsoroltakon kívül?

Mi a véleményed? Szólj hozzá a facebookon a témához, vagy csak nézd meg többiek mit gondolnak erről:

Endre tangós blogja FB oldal

 borítókép: Szénási Zsolt photography

A bejegyzés trackback címe:

https://tangolibre.blog.hu/api/trackback/id/tr1515688460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása