Tango Libre

A tangóról szabadon

A világ legnépszerűbb tangó rádiója, flashmobja és podcastja

 maxresdefault.jpg

Ki nem találnád, de Budapesten van. Magyarország szépen lassan rákerül a világ tangós térképére. Három rekorddal is büszkélkedhetünk: A világ leghallgatottabb tangó rádiója, a világ legtöbbet letöltött tangós podcastja, és a világ legnézettebb tangós flashmobja. MIndez pedig egyetlen egy személyhez tartozik, egy budapesti tangós djhez.

Argentin Tangó Rádió Budapest

2015-ben Gyenis Balázs -aki egyébként Európa egyik elismert tangó lemezlovasa- megalapította az "Argentin Tangó Rádió Budapest" online rádiót.

A rádió annyira sikeressé vált, hogy 2018 decemberében az "Argentine Tango Radio Budapest" átlépte a bűvös 500 000 hallgató/hónap (!) mennyiséget.
radiostat2018.png
Itt lehet meghallgatni a rádiót: argentinetangoradio.com

A világ legtöbbet letöltött podcastja

A sikerhez az is hozzájárult, hogy Balázs készített egy 52 részes "Danceable Tangos of the Year" podcast sorozatot, amelyben 1927-től a napjainkig (pontosabban 2016-ig) meghallgathatjuk minden egyes év legtáncolhatóbb tangó zenéit.

A világ legnézettebb tangó flashmob videója

A világ első flash mobja, azaz magyar nevén villámcsődülete 2003-ban volt New Yorkban és viszonylagosan hamar eljutott Magyarországra is. A Wikipédia tanulsága szerint az első magyar villámcsődület 2003. augusztus 27-én volt a budapesti Deák téren, ahol este hétkor a harang szavára kinyitották esernyőiket. Meg is jelent 2003-ban róla egy cikk  az Indexen.

Ugorjunk néhány évet. 2012-ben készült a Tango Libre - Szabad a tánc című francia film, amely egy a szabályokat messzemenően betartó, gátlásos, kicsit szerencsétlen és nagyon magányos börtönőrről szól. Egy argentin tangó tanfolyam és az ott megismert gyönyörű nő, Alice viszont egy csapásra megváltoztatja az életét.

2013-ban a film Magyaroszágra is megérkezett. Balázs főszervezésében, budapesti tangósok közreműködésével pedig készült egy remek flash mob videó a Tango Libre film bemutatójához. A felvétel nagy siker lett a Youtube-on és már majdnem 8 millióan tekintették meg.

Íme a világ legnézettebb tangós flashmob videója:



a cikk szerzője Endre,
a Tango Libre Budapest oktatója

A bejegyzés trackback címe:

https://tangolibre.blog.hu/api/trackback/id/tr2814555272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása