Tango Libre

A tangóról szabadon

Versenyzünk a Tangó Európa Bajnokságon

fb_img_1561490069205.jpg

Elindultunk Olaszországba részt venni a Tangó Európa bajnokságon.

Másfél hete jöttünk vissza a Török Bajnokságról és frissen, kipihenve készen állunk az újabb megmérettetésre. Most sokkal egyszerűbb volt az indulás, nem úgy mint legutoljára, amikor is majdnem nagyon megjártuk a Magyar Vasúttal.

Arra gondoltam, hogy megírom az élményeinket a versenyről és íme az első poszt. A Tangó Európa bajnokság nagy esemény, tangóestekkel, fellépésekkel, workshopokkal, és két kategóriában, szalon tangóban és színpadi tangóban lehet versenyezni. Szerdán, azaz, holnap kezdődik az első selejtező és vasárnap lesz a döntő.

Az európai tangó erejét megmutatja, hogy tavaly orosz volt az színpadi tangó világbajnok, tavalyelőtt pedig  olasz volt a második. Tango de Pista kategóriában pedig egy Európa bajnoki döntő szinte már egy világbajnoki döntővel is felér, leírom, majd, hogy miért.

Tavaly direktben jutottunk be az EB. döntőjébe, mert megnyertük a UK. Londoni Világbajnoki selejtezőt. Mivel nem vettünk részt az EB versenysorozatában, (két selejtező, középdöntő), így elég nehéz volt a ráhangolódás a fináléban. Nem sokat számít, de mi kaptunk a legmagasabb pontszámot a döntőben, amit zsűritag adott a versenyzőknek. Vicces ugye? Kicsit olyan ez, mint a fotballstatisztika, hiába a több kapura lőtt helyzet, vagy a nagy százalék labdatartás, a focit győzelemre játszák. Ettől függetlenül jo érzés, hogy miénk volt a legmagasabb.

A bajnokság menetrendje

Vasárnap dől el, hogy ki lesz az Európa bajnok Tango de Pista és Színpadi Tangó kategóriában. De addig sok minden fog történni. Szerdán és csütörtökön lesznek a selejtezők, pénteken a középdöntő, vasárnap pedig a döntő. Nagyon izgalmas lesz.

Milonga de bienvenida

Ime a Bajnokság első milongája a Ronda de Bienvenida with all Artists and Jury.

folyt. köv.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tangolibre.blog.hu/api/trackback/id/tr7714912044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása