Tango Libre

A tangóról szabadon

Irány Buenos Aires, főleg a tangó miatt. Ok, de mikor?

la-viruta-milonga.jpg
Dél Amerikát nemcsak a tangóért érdemes meglátogatni, hanem a természeti szépségeiért is. Ilyen például az Iguazú vízesés. Néhány látványosságnál én is voltam és írtam ezekről a blogomban 2010 környékén. Szóval érdemes menni Argentínába, de a legfontosabb kérdés, mikor érdemes menni tangózni Buenos Airesbe?


Dél-Amerika nagyon szép, de azért legfontosabb számomra a tangó. Nincs mese, táncolni jó Buenos Airesben! Mai napig is megvan a varázsa annak, ahogy szombat reggel ott vagy a milongák afterpartiján a La Virutában, amikor is 30-40 perc múlva a pincér is odavergődik hozzád a tömegben és így körülbelül 5:30-kor megrendelsz egy "Café con leche y trés medialunas"-t (kávé tejjel és három péksüteménnyel). Mivel félhomály van a teremben ezért nehézkes új emberekkel táncolni és az sem mindegy, hogy milyen évszakban, melyik hónapban vagy ott. 

Íme videó a La Viruta milongáról. a tangóest elejéről, ahol még csak érkeznek és alig táncolnak az emberek.

MIkor, melyik évszakban, mennyien vannak a milongákon Buenos Airesben?

Ha valaki menne tangózni Buenos Airesbe, melyik időszakot válassza ki? Összefoglalásképp:  november december, január, február, március, vagy július vége és augusztus a kedveltebb időszakok. 

A hőmérséklet havi lebontásban:

buenos-aires-weather.pngKonkrétabban:

Január - a nyár közepe a legnagyobb hőséggel, mégis rengetegen vannak a milongán. Ez annak is köszönhető, hogy az európaiak (is) el tudnak menekülni a télből. A nagy létszámú táncos közösség a tangó mestereket is a városba vonzza.

Február - Még mindig tart a nyár, a milongák tele vannak, de február végére már enyhül a hőség és a létszám is.

Március - Még tart a tangóláz, de márciusban már már hétről hétre egyre kevesebben vannak a milongákon, de azért tűrhető a létszám és élvezhetőek a táncok.

Április - Talán a legkritikusabb hónap, sehol senki, ráadásul ez az ősz második hónapja.

Május és Június - Lassan érkeznek a táncosok a világbajnokságra és attól függetlenül, hogy június a tél első hónapja a milongák érezhetően kezdenek megtelni élettel.

Július - Hideg van de alakul szépen a létszám a milongákon.

Augusztus - A tangó világbajnokság hónapja, elképesztő mennyiségű táncossal

Szeptember - Már augusztus végén is érezhető, de szeptemberben jelentősen csökken az emberek létszáma.

Október - Egyszerűen nem emlékszem, írja meg valaki, ha volt.

November - Jön a nyár így egyre többen jönnek táncosok, főleg akik el akarják kerülni a nyári kánikulát. 

December - Az egyik óriási favorit a nyár miatt. Amennyiben maradsz Karácsonykor is, elsőre furcsának fogod tartani, hogy a legfontosabb desszert a fagylalt lesz. A milongák pedig tele vannak. Nagyon tele vannak.

Merre? Oktogon = Buenos Aires-i Palermo

 Melyik környéken érdemes szállást foglalni
Buenos Aires három fontos tangós helyszíne: a La Viruta, a Salon Canning és a Villa Malcolm  a Palermo negyedben egymástól sétatávolságra találhatóak. 
Az utazás előtt az egyik milongán beszélgettünk Novák Gábor tangó tanár kollégámmal. Nagyon tetszett az a meglátása hogy az Oktogon környéke kis Palermóvá kezd kialakulni. Mint Buenos Airesnek Palermo, az Budapestnek az Oktogon környéke. Miért is? Sétatávolságra nekünk is számos milonga és tangós oktatási helyszín található. Mekkora ötlet!!! Nekünk is van Palermónk! :) :) :) 
Nekünk például óriási szerencsénk van a lakással, ahol laktunk, köszönhetően Jocónak és Szilvinek a veszprémi tangós tanár párosnak. Ők ugyanis ebben az évben március környékén voltak több mint egy hónapot és találtak egy zseniális helyet, mindössze három-négyszáz méterre Buenos Aires talán legfontosabb tangós helyszíneitől.

Tangós Blogok


Amennyiben lehetőséged van mindenképpen látogass el a Tangó Mekkájába. Hogy kedvet kapj, olvass bele néhány élménybeszámolóba Dél-Amerikáról, a  Buenos Aires-i tangóról:

Endre - Blogoltam Buenos Airesről Buenos Airesben 2010-ben:
https://endretango.com/buenos-aires-elso-nap/

Endre - Buenos Airesről Buenos Airesben 2012-ben:
https://endretango.com/tango-es-csomor/

Gábor Tangós Blogja Buenos Airesből:
http://gabortango.blogspot.com/2010/

Mihelyst a FB. elé kerülök, kiegészítem még három frissebb oldallal is. Lehet gondolkodni, irány Buenos Aires!

 És ha már idáig eljutottál. Nemcsak tangó van Buenos Airesben :) A kép, az Escuala Mundial de Tangoban tartott órára menet közben készült. 
buenos-aires.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tangolibre.blog.hu/api/trackback/id/tr9815025296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása